Pályázati Szabályzat,

"Szívecskék a Természetben" 2024.


Beérkezési határidő: 2024. szeptember 10, 23:55 óra.
 
 
A Székelyudvarhelyi Rotary Klub védnökségével, és a SPEKTRUM FOTO EGYESÜLET szakmai irányításával 2024-ben is megszervezésre kerül a "Szívecskék a Természetben" közösségi fotópályázat.


   A pályázat témája "Szívecskék a Természetben".


 I. KATEGÓRIA és technikai meghatározások, elvárások :

  A Fotópályázaton 15 életévüket betöltött magánszemélyek vehetnek részt.

  Téma: "Szivecskék a Természetben " -  Színes vagy monokróm, szabad kivitelés.

  A nevezési lap és a képek beküldése a www.szivecskekatermeszetben.xenzor.ro honlapon keresztül történik.

  Szerzőnként maximum 30 db.* digitális vagy digitalizált felvétel küldhető be *.jpg , *.png  .. (bármi ami kép) formátumban.
   *(egy alaklommal max. 10 képet lehet feltölteni, ám megengedett a 2 vagy több rendbeli képfeltöltés, különböző időpontokban, ugyanazt a Nevet és e-mail címet használva).

  Képméretek: Fekvő képek esetén a kép mérete min. 1920 x 1080 pixel legyen, álló kép esetén a kép hosszúsága nem lehet kevesebb mint 1080 pixel. A kép-file mérete max. 5 Mb, a színtér: sRGB legyen.

  A fotók alapszintű módosítása megengedett (világosság, kontraszt, színkorrekció), az erősen módosított képek viszont nem fotónak, hanem grafikának tekintendők és nem vehetnek részt a pályázaton.

  Kötelező megadnia a "Képfeltöltés / Regisztráció" során a Pályázónak a teljes nevét, e-mail címét és telefonszámát.
 
  A feltöltött képeken nem szerepelhet logó, aláírás mert ezek befolyásolnák a zsűrizés eredményét. 

  A nyereménytől való eltiltás terhe mellett, a beküldött képeket nem szabad az élő esemény lejárta előtt a közösségi médiában promoválni, azzal a szándékkal, hogy a látogatók majd az adott képre szavazzanak. Az eseményt magát viszont lehet és ajánlott is hírdetni / megosztani. Ennek a szabálynak az oka az, hogy a  rendezvény fő célja az, hogy megmozgassuk az embereket, sétáljanak az egészségükért a Szív Világnapján, tekintsék meg a tárlatot élőben, és a helyszínen döntsenek Ők maguk arról, hogy melyik 3 kép tetszik nekik a legjobban. 

 
II. A KÉPFILE-OK ELNEVEZÉSE: 

   Minden feltöltött képnek nevet kell adni, a képfeltöltés gomb mellett található szövegmező segítségével.

A telefonról átírányított (google / i-cloud drive) "krisz-krasz" elnevezésű képeket, mivel ezek minden egyes feltöltés - próbálkozásnál más és más ideiglenes "nevet" kapnak és így nem azonosíthatóak egyértelműen - 
kizárjuk a versenyből, hacsak nincsenek a feltöltés előtt átnevezve szabványos képállomány-névre, aminek formája:

  "Szerzo_neve-kep_neve" tetszés szerint, min. 4 max. 40 karakter között.

A fájlnevekben ékezetes betűk és speciális karakterek használata nem megengedett, szünet jel helyett az alávonás "_" vagy a kötőjel "-" használatát javasoljuk.

( Pl: Kormosváry Zalán, Virágszívecske a Retyezátban így nevezhető el helyesen : "Kormosvary_Zalan-Virag_Szivecske_a_Retezatban.jpg" )
 
   A virtuális kiállításra bejutó képek a zsűri értékelése alapján kerülnek kiválasztásra. A pályázónak teljes mértékű szerzői és személyiségi jogokkal kell rendelkeznie a beadott pályamű fölött. A szervező nem vállal felelősséget az ezek hiányából eredő jogvitákban. A kiírástól eltérő méretű vagy megnevezésű képeket a rendezők nem fogadják el ( ha a kép kissebbik oldala kevesebb mint 1080 pixel, vagy a képméret nagyobb mint 5 MB ). A zsűri döntése végleges és nem vitatható.
 
   Pályázatot csak pontosan kitöltött regisztrációs űrlappal fogadunk el, a pályázónak kötelező megadnia elérhetőségeit (név, e-mail cím, telefonszám). A feltételek el nem fogadása automatikusan kizárja az alkotót a pályázatból. A fotók a beküldő önálló, eredeti munkái kell legyenek, amit a beküldött kép eredeti példányával igazolhat kérésünkre. Ezen előírás esetleges megsértésének minden jogkövetkezménye a pályázót terheli. A Szervezők nem vállalnak felelősséget a honlapon közzétett pályaművek, harmadik személy által történő esetleges jogosulatlan felhasználásáért.
 

III. PÁLYÁZATI NAPTÁR:

  • 2024. szeptember 10, 23:55 óra : A képek beérkezésének határideje 
  • 2024. szeptember 15, - előválogatás / zsűrizés, a beérkezett képek közöl a legjobb 30 kiválasztása nyomtatásra
  • 2024. szeptember 29, - Kiállítás és Séta, Közönségszavazás, a nyertes pályamű kihirdetése


IV. DÍJAZÁS:

 - egyetlen díjat osztunk ki, egy kétszemélyes wellness hétvégét a szovátai Danubius Health Spa Resort Sovata**** szállodában, az élő közönségszavazáson legjobb eredményt elért pályázó számára.

 Minden résztvevő Digitális Oklevélben részesül.


V. ZSŰRIZÉS:

 A képek értékelését a következő összetételű zsűri fogja végezni:

  • Kaján János, a Székelyudvarhelyi Rotary Klub képviselője
  • Kiss Éva, ötletgazda, a Szivecskék a Természetben projekt megálmodója
  • Lőrincz L. Lajos, a Spektrum Foto Egyesület képviseletében
  • __________________________________________________
  • __________________________________________________
  • __________________________________________________
  • __________________________________________________

Az eredményhirdetés a Rendezvény Honlapján ( http://szivecskekatermeszetben.xenzor.ro ) és a Rendezvény Facebook Oldalán történik  A legjobb pályaműveket mindkét oldalon közzétesszük.

VI. SZERZŐI JOG, ADATKEZELÉS, GDPR:

   A szervezők betartják a pályázók szerzői és személyes adatainak kezelésére vonatkozó jogszabályokat.A tárolt adatok (Név, E-mail cím, Telefonszám) arra lesznek felhasználva, hogy szervezési okokból kapcsolatba léphessenek a Szervezők a a Pályázóval, valamint értesítést, promóciót küldhessen számára a jövőben megrendezendő hasonló események megszervezéséről. A tárolt adatok felhasznási ideje 5 év, a regisztráció vagy újraregisztrációtó dátumától számítva, ezután törlésre kerülnek. A pályázók személyes adatait harmadik félnek nem adjuk ki.

A beküldött fényképek a Szervezők Archívumába kerülnek megőrzésre, a Szervezők felhasználhatják azokat a rendezvény népszerűsítése érdekében, az ezzel kapcsolatos nyomtatványokban, médiamegjelenésekben (újság, poszter, plakát, falinaptár, ... stb.) a szerzői jog megőrzésével és a szerzők nevének feltüntetésével.

---
 
További információk kérhetők Lőrincz L. Lajos-tól a 0745 324 234 -es telefonszámon vagy  e-mailen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.